Afblazen Holland Outlet Mall goed ontvangen door ondernemers in de regio

De winkeliers- en ondernemersverenigingen uit Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Gouda, Krimpenerwaard, de Leidse regio, Waddinxveen en Zuidplas zijn blij met het besluit van de gemeenteraad van Zoetermeer om te stoppen met de ontwikkeling van de Holland Outlet Mall (HOM).

“Het toevoegen van 31.000 vierkante meters aan retail bovenop het huidige aanbod in de regio zou een slechte ontwikkeling zijn geweest. Mode-, sport en schoenen zijn een sector die er pas net bovenop aan het krabbelen is. Een outlet center zou een grote terugval en nieuwe leegstand en faillissementen in de regio betekenen,” aldus Nico Voogt, voorzitter van Gouda Onderneemt.

De ondernemers in de regio roepen alle betrokken partijen op om samen met de provincie Zuid-Holland de Retailagenda en de Retaildeals die de Rijksoverheid, de provincies en de Nederlandse gemeenten met elkaar maakten, invulling te geven. Voogt: “Met elkaar samenwerken in plaats van per gemeente bepalen wat er in alleen de eigen lokale markt moet gebeuren biedt een beter perspectief dan ‘ieder voor zich’”.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Meer informatie: Nico Voogt, M 06 518 562 52

www.gouda-onderneemt.nl

www.middenholland-onderneemt.nl

www.groenehart-onderneemt.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *